Scheiden en kinderen

Een scheiding is voor iedereen binnen een gezin een moeilijke periode. Voor kinderen kan een scheiding een ontwrichtende ervaring zijn. De vertrouwde situatie gaat veranderen en kinderen krijgen te maken met gevoelens van verdriet en verlies. De manier waarop ouders uit elkaar gaan en omgaan met hun conflicten heeft een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen.

Tijdens de mediationgesprekken bespreken we uitgebreid alle zaken omtrent de kinderen. Kinderen moeten zich veilig blijven voelen. Voor kinderen is het daarom enorm belangrijk dat u en uw partner na een scheiding als ouders met elkaar leren omgaan. Meekel Mediation helpt bij dit proces. Op deze manier kunnen u en uw partner tot duidelijke en goed uitvoerbare afspraken komen. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.

Meekel Mediation biedt KIES omgangsbegeleiding:
kies-voor-het-kind
KIES omgangsbegeleiding is hulp voor kind en ouder tijdens het regelen van de scheiding en opstellen van het ouderschapsplan. Tijdens een scheiding is het voor partners moeilijk om de belangen van hun kind(-eren) goed in de gaten te houden.
Immers, je bent vooral bezig met zelf goed door de scheiding heen te komen. KIES-omgangsbegeleiding helpt uzelf en uw kinderen om te ontdekken wat echt belangrijk is.

“Door het KIES traject hebben wij meer inzicht gekregen in de wensen van onze kinderen” - Martijn, Amstelveen, 50 jaar

Hoe werkt KIES-omgangsbegeleiding:

  • Kinderen komen 2 tot 4 keer één uur bij elkaar.
  • Kinderen kunnen praten over hun eerste gevoelens en vragen over de scheiding.
  • Kinderen krijgen een stem en kunnen ontdekken wat zij willen dat hun ouders regelen in het ouderschapsplan.

Kijk voor meer informatie op kies voor het kind.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken?
Neem gerust contact op via marielle@meekelmediation.nl of 06 - 19 86 26 30